Radnički nije dobio licencu za nastup u UEFA takmičenjima, međutim ako izbore evropu imaju riješenje

Komisija za licenciranje klubova Fudbalskog saveza Srbije objavila je da su licence za nastup u UEFA takmičenjima sljedeće sezone dobili samo Crvena zvezda, Partizan, TSC, Čukarički, Vojvodina, Voždovac, Mladost iz Lučana i Napredak.

Od ukupno osam klubova koji su dobili licencu, ostali koji su se takmičili u Superligi i aplicirali za međunarodnu scenu nisu uspjeli ispuniti pet osnovnih kriterija.

Posebno iznenađenje predstavlja situacija sa Radničkim 1923 iz Kragujevca, koji je jedini iz play-offa ostao bez licence. Klub koji trenira Feđa Dudić zauzima četvrto mjesto na tabeli Superlige i nalazi se u polufinalu Kupa Srbije, što pokazuje da su sportski kriterijumi ispunjeni. Međutim, bez potrebne licence, Radnički trenutno ne može očekivati nastup u evropskim takmičenjima.

“Razmatrani su dokazi u vezi sa svim kriterijumima: sportskim, infrastrukturnim, personalno-administrativnim, pravnim kao i finansijskim. Dokazi su razmatrani na osnovu izvještaja eksperata za svaki od naprijed pomenutih kriterijuma. Komisija je konstatovala da je pristiglo trinaest prijava kao i dokumentacija u vezi sa ispunjenjem kriterijuma od strane klubova u okviru postupka licenciranja za takmičenja u organizaciji UEFA, odnosno dvadeset i četiri prijave kao i dokumentacija u vezi sa ispunjenjem kriterijuma od strane klubova u okviru postupka licenciranja za takmičenje u Superligi i osamnaest prijava kao i dokumentacija u vezi sa ispunjenjem kriterijuma od strane klubova u okviru postupka licenciranja za takmičenje u Prvoj ligi”, navodi se na sajtu FSS.

Prema navodima srbijanskih medija u Radničkom i dalje nisu dobili dokumentaciju šta je potrebno ispraviti, ali su optimisti po pitanju licence za nastup u UEFA takmičenjima i da uz dopunjenu dokumentaciju neće biti problema u žalbenom postupku, jer su već dobili licencu za Super ligu Srbije. 

Svi pomenuti klubovi uz Radnički 1923, Javor, IMT, Železničar i Radnik dobili su i licencu za takmičenje u narednoj sezoni Superlige, dok Spartak Subotica, Novi Pazar i Radnički iz Niša evidentno nisu ispunili čak ni ove uslove. Licencu za Superligu dobili su i prvoligaši OFK Beograd, Smederevo i Jedinstvo iz Uba.

Ipak kako saznaje Sport Centar u slučaju plasmana u Evropu za ekipu Feđe Dudića neće biti problema, jer će svoje utakmice da igraju u G.Milanovcu i tako će dobiti potrebnu licencu. Jer razlog što licencu nisu odili jeste to da stadion koji ne ispunjava uslove za igranje evropski utakmica.