Poznato ko je kriv za pogoršanje povrede Jannika Sinnera

Jannik Sinner nalazi se u nezgodnoj poziciji uoči drugog Grand Slam turnira sezone u Parizu.

Italijanski teniser, koji ima šansu da pretekne Novaka Đokovića na ATP listi početkom juna, muči muku sa povredom posljednjih nekoliko sedmica.

Postoje brojni analitičari koji za to krive članove njegovog tima, prije svega Simonea Vagnozzija.

Poznati teniski komentator Rob Koenig nedavno je rekao da je Vagnozzi bio taj koji je tjerao Sisnera da nastavi da igra u Madridu i pored toga što se Jannik žalio na povredu kuka. Koenig je rekao da bi ta odluka mogla da košta Sinnera i ima negativne posljedice.

“Bit će tužno ako Sinner propusti Roland Garros, volim da ga gledam na terenu. Jedna stvar koju nikako neću shvatiti je to da igrač pita svoj tim da li bi trebalo da nastavi. Jannik je definitivno imao neugodnost u Madridu, Simone ga je ohrabrivao da nastavi iako mu je Jannik rekao da ga boli”, poručio je Koenig na društvenim mrežama.

On je dodao i da bi to olako moglo da se ispostavi kao velika timska greška.

“Moglo bi da se pokaže kao skupa greška. Samo igrač može da zna i osjeti koliko je povrijeđen. Imao sam loš osjećaj tada, da bi to moglo da košta Jannika. Propustiti Rim i možda Roland Garros, to bi potvrrdilo da je bila loša odluka da igra Madrid”, poručio je Koenig uz želje da Jannik što prije ozdravi i vrati se tenisu.

Roland Garros počinje 26. maja i trajat će do 9. juna.