Počinje četvrtfinale na Euru: Preostalo osam najboljih

Evropsko prvenstvo u nogometu, kojem je domaćin Njemačka, stiglo je do četvrtfinala. Prvi će na teren, u petak od 18:00 u Stuttgartu, nogometaši Njemačke i Španjolske, a tri sata kasnije, u Hamburgu, igraju Francuska i Portugal.

Njemački selektor Julian Nagelsmann smatra da njegova ekipa „ima više nego dovoljno napadačkog kvaliteta da parira španskoj ofanzivnoj snazi“.

Španija je jedina reprezentacija koja je dobila sve svoje utakmice do sada na turniru, a posebno su se do sada istakli 16-godišnji Lamine Yamal i pet godina stariji Nico Williams. S druge strane, domaćini će imati Jamala Musialu na jednom krilu, koji se vraća u svoj rodni grad, nakon što je postigao golove tri od četiri utakmice Njemačke na Euru.

„Moj fokus je manje na (Lamine) Yamalu, a više na Jamalu (Musiala). Možemo i sami nešto napraviti u napadu. Želimo napasti i zagorčati im život“, rekao je Nagelsmann novinarima.

Kad je Yamalova igra u pitanju, rekao je kako je „vrlo talentiran igrač kojeg je zabavno gledati“. „Ne možete se u potpunosti braniti protiv njega […] Morate biti spremni na različite stvari“.

Kroos: Gledam samo prema kraju i konačnom trijumfu

Prema riječima njemačkog reprezentativca Tonija Kroosa, ekipa u kojoj igra je ostvarila „minimalni cilj“ ulaskom u četvrtfinale.

„Ovog ljeta igram svoje posljednje utakmice na nogometnim terenima, ali vjerujem da se ovog petka neće dogoditi taj kraj. Kao i svi u reprezentaciji vjerujem u pobjedu protiv jake Španije […] Isključivo gledamo prema samome kraju, prema konačnom trijumfu. Mislim da smo sposobni za to bez obzira ko će nam sve biti preko puta“, naglasio je Kroos koji je za njemačku reprezentaciju u karijeri odigrao 113 utakmica te postigao 17 pogodaka.

Španski selektor Luis de la Fuente očekuje ravnopravnu utakmicu.

“Bit će to ravnopravna utakmica. Mogla je biti finale Eura i mislim da će to biti izjednačena utakmica na pravom nogometnom nivou. Njemačka uvijek počinje snažno, tako da ćemo morati suprotstaviti se tome. Pokušat ćemo preuzeti inicijativu i ići do kraja od prve minute”.

De la Fuente je naglasio kako je ključ u timskoj snazi igrača.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *