Novi korak Telemacha ka ekološkoj odgovornosti

Pored toga što na tržište Bosne i Hercegovine donosi najnovija svjetska telekomunikacijska rješenja, kompanija Telemach BH nastoji slijediti globalne trendove i kada je riječ o borbi protiv klimatskih promjena.

Jedna od najpopularnijih praksi u tom kontekstu, korištenje ekološki prihvatljivih vozila s nultom emisijom CO2, od nedavno je zaživjela i u Telemachu koji je obogatio svoj vozni park električnim putničkim automobilom.

Novo električno vozilo, Renault Twingo E-Tech 100% electric, koristit će se za transport zaposlenika, dostavu i instalaciju opreme, praćenje i inspekcije mreže, intervencije servisnih timova na terenu, kao i za sve druge potrebe vezane za poslovanje ove kompanije. Nabavka ovog automobila jasan je pokazatelj poslovne strategije ove kompanije za očuvanje životne sredine i zaštitu klime.

U Telemachu smo kroz različite aktivnosti snažno posvećeni davanju doprinosa globalnim naporima za borbu protiv klimatskih promjena. Postavljajući temelje za digitalizaciju brojnih industrija, značajno doprinosimo opštem smanjenju ugljičnog otiska. S druge strane, naša dugoročna strategija podrazumijeva brojne korake u smanjenju vlastitih emisija. Jedan od njih je korištenje ekološki prihvatljivog vozila, koje se pokreće na obnovljive izvore energije i ne zagađuje okoliš. Uzbuđeni smo što i na ovaj način gradimo put ka nultim emisijama gasova i šaljemo snažnu poruku podrške održivim ekološkim praksama“, istakao je Admir Drinić, generalni direktor Telemacha BH.

Investicija u ekološko vozilo jeste značajna, ali ne i jedina aktivnost u širem planu implementacije ekoloških praksi u poslovni model Telemacha. Pored primjene mjera za efikasnu potrošnju energije, digitalizacije radnih procesa i smanjenja upotrebe papira gdje god je to moguće, ova kompanija istovremeno podstiče i zaposlenike na stvaranje dugoročnih ekoloških navika.

Telemach BH