Newcastle će ponovo biti aktivan na tržištu, želja im je da dovedu igrača Nottingham Foresta

Newcastle United ponovo je pokazao interes za zvijezdu Nottingham Foresta, Morgana Gibbs-Whitea, pred nadolazeći ljetni prijelazni rok, izvori su rekli Football Insideru.

Newcastle je spreman pridružiti se Tottenhamu u utrci za potpis 24-godišnjaka – s Football Insiderom koji je otkrio 26. marta da Spursi drže prvu poziciju za njegovo dovođenje. Gibbs-White je bio meta Newcastlea u januaru, s izvorima koji su rekli Football Insideru ranije ove godine da klub s Tynesidea pažljivo prati asa iz Nottingham Foresta.

Vjeruje se da Forest planira prodaju više igrača ako ove sezone budu izbačeni iz Premier lige, s daljnjim finansijskim problemima koji su velika briga na City Groundu.

Midlandski klub trenutno zauzima 17. mjesto na tabeli i ima samo bod više od zone ispadanja nakon što im je oduzet dva boda zbog finansijskih prekršaja.

U međuvremenu, očekuje se da će Newcastle ponovo imati sredstava za trošenje ovog ljeta, a menadžer Eddie Howe želi da njegov tim izazove na tržištu i dodatno ojača napadački dio tima.