Modrić najvjerojatnije ostaje još godinu dana u Realu

Iskusni fudbaler Real Madrida Luka Modrić “najvjerovatnije će ostati još godinu dana” u “Kraljevskom klubu”, rekao je njegov zastupnik.

“Najvjerovatnije će ostati još godinu dana i nastaviti ispisivati historiju,” izjavio je Vlado Lemić za saudijski portal Kooora, a prenosi španska Marca.

Ugovor Modriću ističe 30. juna. Real Madrid se nije oglasio o eventualnom nastavku saradnje s Modrićem.

“Real Madrid je najbolji klub na svijetu, kojim upravlja najbolji predsjednik u historiji fudbala”, rekao je Lemić.

Predsjednik Florentino Perez bio je na čelu Real Madrida i u ljeto 2012. godine kada je Modrić stigao iz londonskog Tottenhama.

“Luka Modrić je “madridista” koji voli klub i smatra ga svojom kućom,” dodao je Lemić.

Real Madrid je prije šest dana proslavio osvajanje španskog prvenstva u centru grada s navijačima. Modrić, upitan ondje hoće li ostati u Real Madridu, odbio je odgovoriti. ‘‘Vidjet ćemo što će biti,” izjavio je. Napomenuo je da želi dobro završiti sezonu u kojoj je dosad sudjelovao u 43 utakmice, od čega je polovinu počeo sa klupe.

Španske novine AS pišu da se Ancelotti složio s produženjem ugovora, a da je nakon prošlosedmičnog razgovora s Perezom “usmeno dogovoreno produženje” do 30. juna 2025.

“Sporazum bi mogao uslijediti brzo,” izvijestio je taj dnevnik sa sjedištem u Madridu. Modrić je, tvrdi AS, prihvatio smanjenje plate i ulogu u kojoj bi iduće sezone igrao još manje.

Real Madrid će 1. juna igrati u finalu UEFA Lige prvaka s Borussijom Dortmund. Pobijedi li, Modrić i aktuelni kapiten ekipe Nacho Fernandez doći će do svog 26. pehara. Time bi postali najtrofejniji igrači u 122 godine dugoj historiji “Kraljevskog kluba”.