Mladi bh. internacionalac zbog bizarnog razloga samovoljno napustio teren

Nezapamćene scene na fudbalskim travnjacima zabilježene su na terenu najjače lige Latvije, a glavni akter ovog incidenta bio je mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, Aleksej Golijanin.

Dvadesetjednogodišnji napadač napravio je nevjerovatan potez nakon što mu nije bilo dozvoljeno da izvede jedanaesterac. Naime, Golijanin je napustio teren u meču protiv Mette jer mu nije bilo dopušteno izvođenje penala u 34. minuti susreta.

Umjesto njega, odgovornost za izvođenje penala preuzeo je Minins i uspješno pogodio mrežu protivnika. Konačan rezultat utakmice bio je 4:0 u korist Daugavpilsa.

Golijanin je svoje nogometno obrazovanje stekao u redovima Crvene zvezde, a nastupao je i za Čukarički, Grafičar, RFS i Novi Pazar. Također, Aleksej je nastupao za selekcije Bosne i Hercegovine na različitim uzrastima, uključujući U15, U16 i U17. Nedavno se našao na posljednjem popisu mlade reprezentacije Slovenije, ali nije debitirao za tu selekciju.

Trenutno, Golijanin igra za Daugavpils kao posuđeni igrač od trenutnog lidera šampionata Latvije, RFS-a. Ove sezone postigao je šest golova uz dvije asistencije na 12 odigranih mečeva.