Magoda posjetio stadion “Hakija Mršo” u Vogošći: Uskoro početak rekonstrukcije terena

Ministar Kenan Magoda, zajedno s načelnikom Općina Vogošća Migdadom Hasanovićem i zastupnicom u Skupštini Kantona Sarajevo Kristinom Petrović, posjetio je danas stadion “Hakija Mršo” u Vogošći. Razlog njihove posjete je najava početka radova na postavljanju vještačke trave i drenažnog sistema na terenu stadiona.

Projekt rekonstrukcije stadiona, koji će omogućiti kvalitetnije uslove za treniranje svim sportašima koji koriste ovaj teren, sufinansirat će Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo sa iznosom od 300.000 KM.

Posebno se ističe da će rekonstrukcija stadiona doprinijeti kvalitetu i poboljšanju trenažnih procesa za FK Unis Vogošća, koji skoro osam decenija predstavlja ponos ovog kraja. Klub, koji se takmiči u Drugoj federalnoj ligi, broji oko 250 dječaka raspoređenih u 18 selekcija, a mnogi od njih su već pokazali izuzetan talenat.

Uprava Fudbalskog kluba Unis izrazila je veliku zahvalnost ministru Magodi, ističući da je ispunio obećanje dato prošle godine o podršci razvoju sporta u Vogošći. Ova investicija će ne samo unaprijediti infrastrukturu sportskih objekata, već će i doprinijeti daljnjem razvoju mladih talenata u ovom kraju.