Liverpool bi mogao ići u Portugal po kupovinu trenera i igrača

Liverpool kreće u novu eru bez Jurgena Kloppa. Liverpool je bio u periodu neujednačenih rezultata, i ekipa je bila u prilici da se bori za titulu Premier lige sa Manchester Cityjem, klubom koji nije ravan Liverpoolu po finansijskim resursima.

Potraga već traje za zamjenikom za legendarnog njemačkog trenera, pri čemu je Ruben Amorim iz Sportinga prvi favorit. S Brightonovim Robertom de Zerbijem koji se također spominje kao potencijalni kandidat, potraga za novim trenerom napreduje stabilno.

I planovi se prave za formiranje tima za nadolazeću sezonu. Prema Football Insideru, Marcus Edwards i Gonçalo Inácio, obojica iz Sportinga, mogli bi se pridružiti Liverpoolu slijedeći stopama ovog Portugalca.

Dvadesetpetogodišnji krilni igrač iz akademije Tottenhama nije apsolutni standardni igrač, ali je vrijedan član tima, postigavši šest golova i osam asistencija u 41 utakmici ove sezone. Najviše igra na desnom krilu, ali može igrati i na lijevom krilu.

Iako je iz Londona i može popuniti kvotu domaćih igrača, šanse da se igrač koji ne može početi utakmicu registruje kao domaći su male. S druge strane, dvadesetdvogodišnji štoper, koji također igra za Portugal, često se spominje u interesu Liverpoola od prošlog ljeta.

Čini se da će sigurno biti na listi kandidata, ali su i drugi klubovi Premier lige pokazali interes, tako da će morati pobijediti u žestokoj konkurenciji. Osim toga, potpisao je novi ugovor prošlog avgusta, a za njegov transfer će biti potrebna velika suma novca.