Futsaleri Mostar SG žele se osvetiti MNK Hercegovina za tri poraza, pozivaju navijače da ispune dvoranu

Futsaleri Mostar Starog Grada večeras na domaćem terenu igraju najbitniju utakmicu u sezoni.

U prvom susretu polufinala playoffa Premijer futsal lige BiH Mostarci u dvorani USRC “Midhat Hujdur – Hujka” u 19.30 sati dočekuju MNK Hercegovina.

MNK Hercegovina je sa dvije pobjede nad MNK Sloga izborio plasman u polufinale i borbu za plasman u finale vodit će protiv Mostar SG. Polufinale se igra na dvije dobijene utakmice, a prva je na rasporedu u subotu, dok se druga igra u srijedu, 8. maja u Širokom Brijegu.

– U ovu utakmicu stala je cijela naša sezona koja je bila dosta turbuletna. Prije početka imperativ je bila dupla kruna, ali, nažalost, u Kupu smo izbačeni upravo od MNK Hercegovina. Nadamo se da ćemo im se već večeras, a potom i u srijedu revanširati. Podrška navijača nam je od velikog značaja. Pozivamo ih da ispune Sjeverni i nose Stari do pobjede. MNK Hercegovina je izuzetno težak protivnik koji nas je ove sezone pobijedio tri puta. Mostar SG u svakoj utakmici ide na pobjedu i tako će biti večeras. Očekujemo tešku i zahtjevnu utakmicu sa puno borbe, trke i žara. Još jednom pozivamo publiku da nas podrži u što većem broju i da večeras bude pravi futsal spektakl u Mostaru – kaže Adnan Kalajdžić Gile, koji već treću sezonu nosi dres Mostar Starog Grada.