Lejla Njemčević doživjela lakšu saobraćajnu nesreću

Najbolja bosanskohercegovačka biciklistiknja Lejla Njemčević doživjela je danas saobraćajnu nesreću na ulazu u Vogošću.

Iz njenog tima su naveli uzrok nesreće.

“Danas na treningu Lejla Njemčević je doživjela saobraćajnu nesreću na ulazu u Vogošći kada je nesavjestan vozač naglo i bez signalizacije žmigavcem skrenuo sa kolovoza uslijed čega je došlo do kontakta i Lejlinog pada”, saopćeno je iz njenog tima.

“Lejla je u padu zadobila blage povrede na koljenima i oštetila bicikl, iskreno se nadamo da pad neće ostaviti bilo kakve ozbiljnije posljedice i da će uskoro moći nastaviti sa treningom. Saobraćajna nesreća se dogodila u veoma lošem momentu, odnosno samo dvije sedmice prije nastupa na prvom Svjetskom kupu UCI Mountain Bike World Series: Nové Město na Moravě 2024, i jednoj od najbitnijih utrka sezone”, dodali su.

Inače, ovo je treća saobraćajna nesreća u nekoliko dana u kojoj su na cesti ugroženi životi biciklista.

“Ukoliko želimo da Grad Sarajevo bude urbana metropola onda moramo povesti više računa o tome na koji način se odnosimo prema biciklistkima, pješacima i drugim učesnicima u saobraćaju. Apeliramo na sve građana Sarajeva, releventne institucije i učesnike u saobraćaju da zaštite živote naših pješaka i biciklista. Ovim putem se zahvaljujemo policajcima MUP-a Kantona Sarajevo, policijske stanice Vogošća na izuzetnoj profesionalnosti”, dodali su iz tima Lejle Njemčević.