Kapiten GOŠK-a: Najveći san mi je predstavljati reprezentaciju BiH na velikom takmičenju

Riad Šuta, kapiten ekipe GOŠK-a je govorio o svom porijeklu, igrama vlastite ekipe, ali i iskustvu nastupanja za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Riad Šuta je nedavno gostovao u emisiji “Mjesto povratka” koja se emituje na Hayat TV.

“Sigurno da smo domaćinski nastrojena ekipa. Ostvarujemo pobjede kod kuće”, iskren je Šuta na početku. Ispričao je priču o svojim roditeljima, koji su bili primorani mijenjati mjesto boravka.

“Moji roditelji su se vratili u mjesto Domanovići, selo Čučkovina. Obnovili su kuću, tj. napravili novu. Bili su u Blagaju, poslije je bio zvanični povratak. Ja sam rođen u Mostaru. Poslije sam upisao Srednju medicinsku školu u Mostaru. Uporedo sa tim, kroz omladinske škole Zrinjskog sam krenuo u fudbalske vode”, rekao je fudbaler GOŠK-a za Hayat TV.

Govorio je i o izazovima bavljenja fudbalom:

!Mislim da ljudi imaju drugačiju sliku o nama. Misle da je sve lagano, da je u pitanju novac, ali to nije baš tako. Bilo je dosta odricanja i vremena provedenog u treningu, da bi nekad naplatio taj trud i rad. Hvala Bogu, to se danas ostvaruje. Imamo ciljeve za dalje.”

Šuta je također član U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine.

“To se ne može opisati riječima, taj osjećaj igranja za reprezentaciju. Himna, sve je to poseban osjećaj. Volio bih da to svi mogu osjetiti, a ne samo sportisti, da to moraju poštovati i davati sve od sebe. Jedan poseban ponos. Imamo dosta igrača koji su rođeni vani. To su sve talentovani momci, igraju na visokom nivou. Najveći san mi je da predstavljam našu reprezentaciju na nekom od velikih takmičenja”, kaže Šuta.