Hercegovina nakon preokreta ostvarila pobjedu protiv GFC-a

Odigrana je prva finalna utakmica Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine između GFC-a i Hercegovine. Utakmica je završena rezultatom 4:8.

Domaći fudbaleri su poveli u četvrtoj minuti preko Stefana Jokića. Vodstvo domaćih nije trajalo dugo jer je Ivan Ivanković poravnao rezultat u šestoj minuti utakmice. Fudbaleri GFC-a su ponovno preuzeli vodstvo u 23. minuti kada je Faruk Brkanić postigao pogodak za 2:1. Vodstvo domaćeg tima trajalo je do 25. minute kada je Ante Ćorluka postigao pogodak za 2:2. U 30. minuti utakmice, sjajnim potezom Stefan Jokić postiže gol nakon odličnog starta na sredini igrališta za vodstvo od 3:2. Minutu kasnije, Faruk Brkanić postiže svoj drugi gol za 4:2. Konačan rezultat regualarnog dijela utakmice je postavio Ante Ćorluka sa dva gola.

Regularni dio utakmice je završen rezultatom 4:4, a futsaleri Hercegovine su uspjeli ostvariti potpuni preokret zahvaljujući Mariću koji je pogodio u 42. minuti za 4:5. Ćorluka je golom u 44. minuti povećao prednost. U drugom produžetku su Peko i Gašpar pogodili za 4:8.