Dejan Stanković zamijenio Vladimira Sliškovića na klupi ruskog velikana

Dejan Stanković iznenadio je mnoge odlukom da napusti Ferencvaroš nakon manje od godinu dana saradnje, koja je okončana osvajanjem šampionske titule i porazom u finalu Kupa. Stanković će karijeru nastaviti u Spartaku iz Moskve koga je do dolaska Stankovića vodio Vladimir Slišković.

Ovu informaciju je potvrdio najveći ruski klub na svom zvaničnom sajtu, objavivši da je Stanković potpisao dvogodišnji ugovor.

Prema navodima mađarskog portala M4 sport, Stanković je prihvatio ponudu Spartaka, o čemu je već obavijestio upravu Ferencvaroša. Dejan Stanković je stigao u Mađarsku u septembru prošle godine nakon što je napustio Crvenu zvezdu.

Prema izvještajima lokalnih medija, u ugovoru sa Ferencvarošom Stanković ima izlaznu klauzulu u visini četiri mjesečne plate i već je obavijestio rukovodstvo kluba da će je iskoristiti.

Stanković je sada na čelu Spartaka i na predstavljanju je poslao poruku na srpskom jeziku, podsjećajući navijače na svoj čuveni gol sa polovine terena. Istaknuo je da dobro poznaje klub Spartak i da će od igrača zahtijevati da svakog dana budu “Spartanci”.