(FOTO) Rukometaši trenirali u Tuzli, osigran TV prijenos utakmice iz Portugala

Reprezentacija BiH sutra putuje u Beograd i ima let za Portugal u 16,00 sati. Povratak iz Portugala predviđen je za petak, 10. maja iz Beograda. Prenos utakmice je osiguran na Face TV.

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine već dva dana priprema se u Tuzli za baraž za Svjetsko prvenstvo 2025. godine i utakmice protiv Portugala, a danas su obavili još jedan trening u SKPC Mejdan u Tuzli.

Portugalci su na minulom Euru zauzeli sedmo mjesto, a naša reprezentacija je završila na posljednjem, 24. mjestu.

Novi selektor Damir Doborac ne može računati na sve pozvane igrače, neke je pozvao naknadno, ali vjeruje da će svi pozvani dati sve od sebe kako bi susrete baraža odigrali na najvišem nivou.

– Malo je vremena što se tiče pripreme utakmice, ali tako je – kako je. Znamo kakvoj ekipi treba da se suprostavimo i ne treba trošiti riječi o tome. Ali imamo i mi svoj kvalitet, svoje zvijezde i igrače koji će sigurno nastojati da u ovom dvomeču pokažu da su zasluženo tu i da im je stalo do reprezentacije. Jedno je pričati, a drugo realizovati, ali vjerujem da su igrači svjesni odgovornosti i pozivom ovdje, a na kraju i dresa tog kojeg nose. Vjerujem da ćemo s te strane pokazati pravo lice – izjavio je Doborac na konferenciji za novinare.

Poručio je da ne bježi od toga da su Portugalci favoriti na papiru, ali da i mi imamo svoje adute.

– Sigurno da su na papiru favoriti, ali bez obzira na to nećemo se lako predati. Imamo svoje adute, uskraćeni smo vremenom da posložimo neke stvari, ali iskreno se nadam da ćemo dati maksimum što se tiče pristupa i ako oni budu bolji na kraju pružit ćemo im ruku, ali ćemo se potruditi da ne dozvolimo da se tako lako plasiraju na SP. I mi imamo ogromnu želju i zašto da i mi ne bismo išli na Svjetsko prvenstvo – dodao je selektor.