Firma iz Arapskih Emirata preuzela Zvečevo

Hrvatski regulator financijskog tržišta HANFA priopćio je da je lokalnom holdingu Flexway Adriatic, podružnici tvrtke Flexway DMCC sa sjedištem u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, dozvolio ponudu za preuzimanje 24,75 posto udjela koje još ne posjeduje u hrvatskom proizvođaču konditorskih proizvoda Zvečevo.

Kapital Zvečeva iznosi 9,9 miliona eura i sastoji se od 382.370 redovnih dionica nominalne vrijednosti 26 eura.Dionicama Zvečeva trgovalo se 50,79 posto više na 38 eura u srijedu ujutro na Zagrebačkoj berzi.Doskorašnji većinski vlasnik požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave bio je Zdravko Alvir koji je prodaju u213.167 dionica i potpuno je izašao iz vlasništva.Najveći preostali dioničar Zvečeva je Nanad Bakić koji poseduje 2,52 posto, slijede Matija Agić sa 1,34 posto, CERP /Republika Hrvatska sa 1,30 posto, itd.

Mediji su izvijestili su da je vlasnik Flexwayja Rus Denis Štengelov, koji vlasnički kontrolira i KDV, veliku rusku prehrambenu kompaniju, koja se bavi i proizvodnjom slastica te ima u vlasništvu maloprodajni lanac Yarche! u Rusiji.

Glavna djelatnost Flexway Adriatica, koji je kao društvo posebne namjene osnovan u decembru 2023., trgovina je slasticama i čokoladom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *