Finale Premijer lige Bosne i Hercegovine u futsalu: GFC Sarajevo protiv MNK Hercegovina

GFC Sarajevo i MNK Hercegovina su iznenadili mnoge svojim plasmanom u finale Premijer lige Bosne i Hercegovine u futsalu, umjesto očekivanog finala između KMF Radnik i FC Mostar SG.

U finalu play-offa Premijer lige Bosne i Hercegovine, zasluženo su se našli Sarajevo i Hercegovina, a prva od potencijalno pet utakmica će se odigrati u Sarajevu sutra od 21 sat.

GFC Sarajevo je eliminacijom Radnika preuzeo status nosioca i prednost domaćeg terena u finalu. Mnogi su bili iznenađeni njihovom pobjedom nad aktuelnim prvakom, ali kako je sam trener Nijaz Mulahmetović rekao za Sport1, samo je par ljudi vjerovalo da će to biti gotovo u samo dvije utakmice.

Na drugoj strani je Hercegovina. Širokobriježani su u tri meča eliminisali Mostar SG, napravivši brejk u Mostaru u majstorici nakon boljeg izvođenja udaraca sa šest metara. Iako su bili proglašeni favoritima, Mostarci nisu uspjeli zaustaviti ekipu Hercegovine koja ima u svom sastavu vrhunske igrače. Sada, na petu godišnjicu osnivanja kluba, Hercegovina ide u finale Premijer lige s ciljem podizanja pehara namijenjenog prvaku države.

Prva utakmica će se odigrati u maloj dvorani KSC Skenderija u srijedu u 21 sat, a sudit će je dvojac iz Banja Luke, Siniša Ivančević i Aleksandar Railić.