Ekspert za prodor i proboj: Amar Beganović u posljednje vrijeme igra sjajno za Sarajevo, na kontu ima 7 asistencija i 3 gola

Amar Beganović igra sjajno za tim sa Koševa. Na posljednje dvije utakmice upisao je isto toliko asistencija.

Prvo je u Modriči protiv Sloge Meridian probio po desnoj strani i odlično uposlio Kyeremeha za pobjednosni gol, a onda je i u dvoboju “Bordo tima” protiv Zvijezde 09 asistirao za drugi gol Čatakovića. Pokazalo se pogodak koji omogućio osvajanje kompletnog plijena.

Stoga je nekadašnji najmlađi kapiten u historiji Slobode postao neizostavan u udarnoj postavi. Osim toga, Beganović je bio kapiten mlade bh. reprezentacije i može se reći dao u posljednjim dvobojima dao veliki doprinos za osvajanje bodova koji su omogućili osvajanje četvrtog mjesta i plasman u Evropu.

Dakako, Beganović je upisao ukupno 7 asistencija, a postigao je i 3 pogotka. Dva puta je pogodio mrežu GOŠK-a, a jednom Igmana iz Konjica.

Inače, Amar igra na poziciji desnog bočnog i ekspert je za prodor i proboj. Bez dvojbe, igra sezonu karijere u Sarajevu i opravdao je epitet pojačanja. Premda je propustio početak zimskih priprema i početak drugog dijela sezone zbog bolesti.