Državni tajnik Milas posjetio Vitez i načelnika Marjanovića: Potpora razvoju Viteza kroz nove strateške projekte

Tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas, u pratnji suradnika, posjetio je danas općinu Vitez te se tom prigodom sastao i s domaćinom, općinskim načelnikom Borisom Marjanovićem.

U razgovoru su se Milas i Marjanović dotaknuli dosadašnjih brojnih projekta realiziranih u Vitezu, a kojim je snažna potpora bio Središnji državni ured i Vlada Republike Hrvatske kroz druga tijela i resorna ministarstva. Tu je posebno istaknuta uloga Republike Hrvatske koja je sufinancirala obnovu Gradskog trga u Vitezu, a putem javnih natječaja izdvajana su značajna sredstva i za druge kapitalne projekte u Vitezu. Jedan od njih bila je i obnova zgrade HKD Napredak te se izaslanstvo tom prigodom sastalo i s vodstvom viteške podružnice Napretka na čelu s predsjednicom Gordanom Mišković.

Posebna zahvala državnom tajniku Milasu na svemu što je do sada učinio za Vitez i za realizaciju brojnih projekata koji su doprinijeli ugodnijem životu u našoj općini. Vjerujemo kako ćemo i u budućnosti prepoznati naše strateške projekte te kako ćemo zajedničkim snagama realizirati neke od njih“, izjavio je načelnik općine Vitez Boris Marjanović.

Izaslanstvo je u nastavku aktivnosti sudjelovalo i na obilježavanju 32. obljetnice utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane i 19. obljetnice utemeljenja 1. pješačke (gardijske) pukovnije Oružanih snaga BiH.