Cvikin Al-Orubah slavio važnu pobjedu u derbiju, plasman u elitu sve bliže

Fudbaleri Al-Orubaha, koje s klupe vodi bosanskohercegovački trener Rusmir Cviko, ostvarili su važnu pobjedu u borbi za plasman u elitni razred fudbala u Saudijskoj Arabiji.

Ekipa Rusmira Cvike u derbiju 29. kola slavila je protiv Al Kholooda sa 1:0, a pobjedonosni gol postigao je Fahad Al Dossari u 96. minuti. Nasuprot Cvike sinoć je bio portugalski stručnjak Fabiano Flora, koji je kao trener radio u omladinskim kategorijama evropskih velikana – Lazija, Manchester Uniteda, Benfice i Juventusa, prenosi Faktor.  

Ovim trijumfom Al-Orubah se učvrstio na drugoj poziciji sa pet bodova manje od lidera Al-Qadisiya, dok četvrtoplasiranom Al-Arabiju bježi šest bodova. Plasman u elitni razred tamošnjeg fudbala izborit će tri prvoplasirane ekipe.

Ekipa koju vodi Cviko procijenjena je na 5,08 miliona eura i prema tržišnoj vrijednosti osmi je najskuplji tim Prve lige Saudijske Arabije, čime je uspjeh veći. Primjerice, lider Al-Qadisiya vrijedi tri puta više (16,82 miliona eura).

Uz Cviku u Al-Orobahu je i njegov stručni štab, a kao njegovi pomoćnici rade još četiri bosanskohercegovačka trenera – Elvis Karić, Jasmin Trnovac, Aldin Kametović i Bakir Šerbo.