Crystal Palace ne želi da pusti trenera za kojeg je zainteresovan Bayern Munchen

Prema izvještaju Bilda, Bayern Munich je bio zainteresiran da dovedea iz Crystal Palacea, ali ekipa iz Engleske je zahtijevala 100 miliona eura odštete.

Prošlih mjeseci su bili značajno teški za Bavarce. Izgubili su titulu Bundeslige od Bayer Leverkusena, također su eliminirani iz Lige prvaka od strane Real Madrida. Međutim, ono što je frustriralo ljude na Säbener Straße više od svega je njihova potraga za novim glavnim trenerom. Xabi Alonso, Julian Nagelsmann i Ralf Rangnick – među nizom drugih imena – svi su odbili prelazak na Allianz Arenu .

Unatoč tome, nakon što je Rangnick odbio prijedlog Bayerna, postojala je optimizam da će rekordni prvaci ipak dobiti povoljnog kandidata. Razumije se da su Uli Hoeneß, Karl-Heinz Rummenigge i Max Eberl svi razgovarali s nedavno imenovanim glavnim trenerom Crystal Palacea Oliverom Glasnerom.

S obzirom da su početni razgovori prošli prilično dobro, Bayern je ostao samo da pregovara s Austrijancem o njegovom ugovoru. Međutim, dok je Bayern bio spreman platiti 18 miliona eura, Palace je tražio 100 miliona eura za potpis Glasnera.

Iako je bivši trener Eintrachta iz Frankfurta bio u nadi da će se dva kluba dogovoriti zbog njegove ambicije osvajanja Lige prvaka, sada je prihvatio odluku koju je donio upravni odbor Palacea. Očekuje se da će Glasner ostati na Selhurst Parku do 2026. godine, kada mu ističe ugovor.