Bronny James se prijavio za NBA draft: Hoće li slijediti očeve stope?

Devetnaestogodišnji Bronny James, sin legendarnog NBA igrača LeBrona Jamesa, prijavio se za ovogodišnji NBA draft, što je izazvalo veliku pažnju javnosti i navijača širom svijeta.

Prije drafta, Bronny će proći kroz treninge i sastanke s timovima kako bi donio odluku hoće li ostati u draftu ili će se odlučiti provesti još jednu godinu igrajući univerzitetsku košarku. Krajnji rok za njegovu odluku je 16. juni, dok će draft biti održan 27. juna.

Iako je Bronny ranije bio prognoziran kao jedan od prvih deset izbora na draftu, srčani udar koji je doživio tokom treninga prošlog jula usporio je njegov napredak. Nakon petomjesečne pauze od košarke, mladi James je dobio odobrenje za nastavak karijere, ali je pauza uticala na njegovu formu. U svojoj prvoj sezoni na Univerzitetu Južne Kalifornije, Bronny je imao skromne prosjeke od 4.8 poena, 2.8 skokova i 2.1 asistencije po utakmici, igrajući u prosjeku 19 minuta.

Stoga je upitno hoće li Bronny, ukoliko ostane u draftu, uopšte biti izabran. Ipak, on privlači NBA timove ne samo svojim košarkaškim talentom već i marketinškim potencijalom, kao i činjenicom da LeBron James želi igrati sa svojim sinom u NBA ligi, prenosi Sport1.

LeBron, koji će uskoro napuniti 40 godina, ovog ljeta bi mogao postati slobodan agent ukoliko odluči ne iskoristiti opciju za produžetak ugovora sa LA Lakersima. Postoji mogućnost da neki NBA timovi pokušaju draftovati Bronnyja kako bi privukli i LeBrona u svoje redove, kako bi otac i sin mogli zajedno zaigrati u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu