Bivši fudbaler Manchester Uniteda, Atletico Madrida i Intera počinje novu karijeru u drugom sportu

Diego Forlan, čuveni urugvajski fudbaler, mogao bi zaigrati tenis na ITF Touru u junu, budući da je prijavljen na turnir u Limi.

Forlan je od malena gajio strast prema tenisu, a sada je, kako se navodi, prijavljen na turnir u Limi, koji će se igrati od 15. do 22. juna, prenosi Sport1.

Turnir će se igrati u Mirafloresu, u Limi, i to na zemlji, a MT1000 je jedan od 30 svojevrsnih turnira na ITF Touru u svijetu. Tako bi legendarni Urugvajac trebao biti samo jedan od onih koji će učestvovati na 17. izdanju turnira namijenjenog igračima između 30 i 85 godina.

Inače, Forlan je na ITF rang listi na 916. mjestu pojedinačno, dok je u parovima na 560. mjestu. Iako je karijeru napravio u fudbalu, od osme, pa do 16. godine je bio član teniskog kluba Carrasco u Montevideu.

Također, vrijedi spomenuti kako je Forlan tokom karijere igrao za Independiente, Manchester United, Villarreal, Atletico Madrid, Inter, Internacional, Cerezo Osaku, Penarol, Mumbai City, te Kitchee, a kopačke o klin je okačio 2019. godine.