GK Libertas Mostar osvojio 21 medalju

Ovog vikenda, točnije u subotu, 11. maja, u Mostaru je održano gimnastičko natjecanje pod nazivom GIMNASTIČKI KUP – LIBERTAS MOSTAR 2024. 

Nakon dužeg vremena u Gradu na Neretvi preko 80 djece iz BiH imalo je priliku demonstrirati svoje vještine na gimnastičkim spravama, te tako prikazati svu raskoš ovog bazičnog sporta, a natjecanje je organizirano u osnovnom programu za gimnastičare i gimnastičarke, navodi se u priopćenju Gimnastičkog kluba (GK) Libertas Mostar.

Predsjednik GK Libertas Mostar Zoran Čuljak ističe veliko zadovoljstvo ovom organizacijom, te ponos zbog nastajanja sve više gimnastičkih klubova.

 “Kao prvi pokretač sportske gimnastike na ovom prostoru, sa spoznajom o svim njenim vrijednostima i mogućnostima, GK Libertas nastavlja i dalje promovirati i razvijati ovaj bazični sport. Međutim, upravo zbog nedostatka određenih gimnastičkih sprava nismo bili u mogućnosti pozvati veći broj klubova i organizirati natjecanje i u ostalim gimnastičkim programima. Za sve ovo treba nam ozbiljnija podrška i ulaganje, prije svega u gimnastičke sprave, ali i prostor. San je naravno gimnastička dvorana”, rekao je Čuljak.

Izvrsne rezultate na ovom natjecanju postigao je Gimnastički klub Libertas Mostar osvojivši 11 zlatnih, 7 srebrnih i 3 brončane medalje.