Bivši direktor FK Sarajevo čestitao Bordo timu izlazak u Evropu

Dino Selimović, bivši direktor sarajevskog kluba, se oglasio na svom zvaničnom Linkedin profilu kako bi uputio čestitke FK Sarajevu za plasman u Konferencijsku ligu. Selimović je pet godina obavljao funkciju direktora Bordo tima s dosta uspjeha. Objavu prenosimo u potpunosti.

“Čestitam igračima, stručnom štabu i svim zaposlenim u Klubu na pobjedi kojom je FK Sarajevo osigurao mjesto koje vodi u kvalifikacije za UEFA Conference League naredne sezone.

Uz malo sreće u žrijebu, dosta rada i posvećenosti zajedničkom cilju – nadamo se plasmanu u grupnu fazu ovog evropskog takmičenja!

Do zadnjeg dana života mog’ samo Saraj’vo!”

Selimović je imao zapaženu ulogu u FK Sarajevo kao generalni direktor od početka takmičarske sezone 2011/12. Tokom njegovog mandata, klub je ostvario značajne uspjehe, uključujući osvajanje naslova osvajača Kupa BiH, titulu prvaka države i plasman u play-off Evropske lige.

Pod vodstvom Selimovića i angažmanom rukovodstva kluba, klub je uspio privući stranog investitora, Vincenta Tana, čime su riješeni dugoročni finansijski problemi. Također, klub je vratio više od 2.000.000 KM poreskih obaveza u državni budžet, koje su se nagomilale u prethodnim godinama.

Realizacijom prve faze projekta Trening centra FK Sarajevo, klub je dobio sopstveni dom. Zahvaljujući predanom angažmanu u FK Sarajevo, Dino Selimović je dobio priznanje za najboljeg sportskog radnika u Premijer ligi BiH 2012. godine. U martu 2015. godine, Selimović je imenovan u Izvršni odbor Evropske klupske asocijacije kao predstavnik klubova četvrte subdivizije.