Barbarez: Ja nisam nikad imao problem raditi sa ljudima koji su pametniji i iskusniji od mene

Na press konferecniji novinarima se prvi put obratio novi selektor.

“Sigurno velika stvar za mene. Nadam se da će biti i za Savez, ali i za reprezentaciju. Dolazim sa velikom željom i ponosom. Bilo bi nekorektno komentarisati prošlost. Držimo se onoga što imamo kao viziju. Slijedit ćemo naš put. Budite uvjereni da će to biti 100% korektno. Stariji koji me znaju, znaju kako to ide, započeo je Barbarez”, rekao je te dodao:

“Na prvoj konferenciji neću ići u detalje. Sigurno imamo viziju, koja će se malo razlikovati od dosadašnjih. Imamo potrebu da neke stvari malo promijenimo, uljepšamo sa nekim novim pogledama. Stvorena je ta ekipa oko nas. Ja nisam nikad imao problem raditi sa ljudima koji su pametniji i iskusniji od mene. Idemo samo kao tim”, nastavio je novi selektor Barabez.

“Sami znate da se reprezentativni fudbal razlikuje od klupskog. Vjerujte da će biti ekipa koju ćete svi podržati, imena koja svi znate. Nešto se već špekuliše, ali smo u finalnim razgovorima. Bit će to lijepo. Nije jednostavno sada argumentovati neke stvari, ne želim ulaziti u dubinu. Ekipa će biti broj jedan. Nisam bio samo kapiten na terenu, nego i u privatnom životu. Dosta stvari se složi. Ako između sebe imamo dobar respekt, to će funkcionisati”, završio je Barbarez.