Da li je za Courtoisa sezona završena?

Zvijezda Real Madrida, Thibaut Courtois, se suočava sa ozljedom ove sezone, a nova zabrinutost je došla u utorak navečer.

Ovo dolazi nakon što je Belgijanac ponovno izazvao zabrinutost u cijeloj španjolskoj prijestolnici prije kratkog vremena.

Nakon što su počeli izlaziti izvještaji u medijima da su primijećeni Courtois kako napušta trening u suzama, naknadni medicinski izvještaj s dijela Reala potvrdio je da njihov broj 1 doista doživio ozbiljan korak unatrag u nastojanjima da se vrati na teren.

Courtois, naravno, nije sudjelovao u takmičarsom okruženju još od augusta, nakon što je zaradio povredu prednji križni ligament (ACL) tokom treninga na Valdebebasu.

Posljednjih sedmica, međutim, iz Madrida su stizali pozitivni signali, s povratkom bivšeg igrača Chelseaja u aktivnosti prvog tima čak je i doveo Carla Ancelottija da nagovijesti kako bi Courtois mogao sudjelovati u prvoj seriji utakmica kluba nakon reprezentativne stanke.

Stoga je za sve povezane s Los Blancosima bio težak udarac kada je, u utorak poslijepodne, došla vijest da je 32-godišnjak “dijagnosticiran s puknutim unutarnjim meniskusom desnog koljena”.

Usred svježe panike zbog još jednog dugotrajnog izostanka Courtoisa, koliko će zapravo trajati njegova najnovija ozljeda?

Uvid u to stigao je večeras.

Mario Cortegana iz The Athletica sugerira da bi ovaj čuvar mreže mogao biti izvan terena “oko šest do sedam sedmica”.