Zlatan Nalić nakon remija s Radnikom: Zbog nervoze nismo osvojili tri važna boda

Fudbaleri tuzlanske Slobode su jučer na “Tušnju” upisali “mršavi” remi s Radnikom iz Hadžića u okviru 22. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Svoj komentar nakon utakmice dao je šef stručnog štaba Slobode, Zlatan Nalić. On je otkrio kakve je probleme imao prilikom sastavljanja igračkog kadra za ovaj susret, ali i glavni razlog zbogčega njegova ekipa nije došla do tri boda.

“Dosta teška sedmica iza nas, rekao sam to u najavi. Imali smo jako tešku sedmicu praćenu povredama. Tek smo se skupili u četvrtak i ja sam znao da će biti teško spremiti ekipu za subotu. Ispred nas je bio protivnik koji je se spustio izuzetno nisko, protivnik koji je opstruirao igru s destruktivnim postavljenjem. Zatvorili su nam prilaze golu sa svih strana, a kada se to desi, stvori se određena nervoza  posebno na domaćem terenu gdje igrači žele što prije postići gol. Upravo ta nervoza razlog je što motorički nisu uspjeli da pripreme nijednu izglednu šansu koja bi nam donijela gol kojom bi krunisali tri boda koja su nam jako važna”, izjavio je Nalić nakon utakmice.

Nalić je istaknuo kako je ova utakmica bila izuzetno važna, te da se nadao da će uspjeti riješiti probleme sa izostancima prije utakmice.

“Tokom najave utakmice rekao sam da se mi nećemo zavarati tezom da je prvenstvo završeno pobjedom u Olovu. Ja dobro znam šta je fudbal, ja sam utakmicu s Radnikom markirao crvenom zastavicom, jer ja znam odlično u kojim utakmicama možemo imati dodatni problem i to sam očekivao u utakmici protiv Radnika. Iskreno mislio sam da ćemo riješiti probleme s bolesnim igračima, skupili smo te pred samu utakmicu, igrači nisu uspjeli energetski odgovoriti određenim zadacima što se na kraju reflektiralo na rezultat utakmice u kojoj smo osvojili samo jedan bod”, rekao je Nalić.

Sloboda će narednu priliku za osvajanje bodova imati naredni vikend kada će u okviru utakmice 23. kola Prve lige FBiH gostovati u Doboju kod Kaknja gdje će na “MGM Farm areni” igrati protiv Mladosti.

Standings provided by Sofascore