Zidan želja Bayerna i Manchester United, gdje će na kraju završiti?

Bayern Munich traži nasljednika Thomasu Tuchelu, a kao mogućnost se spominje bivši menadžer Real Madrida Zinedine Zidane – ali u njega ima oko upereno i Manchester Unitedu.

Zinedine Zidane navodno ne želi se obvezati Bayernu München jer bi radije preuzeo Manchester United ovog ljeta.

U Minhenu su u potrazi za novim menadžerom koji će zamijeniti odlazećeg Thomasa Tuchela na kraju sezone. Bavarski divovi su bili zainteresirani za ponovno zapošljavanje Juliana Nagelsmanna nakon Eura 2024., ali 36-godišnji trener sada je potpisao novi ugovor s njemačkom reprezentacijom.

To je potaknulo nagađanja o Zidanu, koji je još uvijek bez posla otkako je napustio Real Madrid u maju 2021. godine. Bivši vezni igrač povezan je s nekoliko uloga tikom protekle tri godine, a pristupili su mu Sjedinjene Države, Brazil i Alžir, ali je odlučio pričekati savršen posao.

Ranije se sugeriralo da Zidane ne želi preuzeti međunarodnu poziciju osim ako to ne bi bilo s Francuskom. A sada njegova izbirljivost može rezultirati odbijanjem Bayerna, jer L’Equipe izvještava da Zidane ne želi žuriti s ničim s njemačkom ekipom jer drži oko na situaciji u Unitedu.

Dolazak Sir Jima Ratcliffea i njegove ekipe INEOS u United u februaru stavio je budućnost Erika ten Haga pod povećalo, s Unitedom na sedmom mjestu u Premier ligi. Ratcliffe i Sir Dave Brailsford sastavili su kratki popis potencijalnih zamjena za Nizozemca, a Zidanea navodno intrigira projekt na Old Traffordu.

Za razliku od toga, Zidane nije oduševljen idejom života u Münchenu i ne govori njemački jezik. 51-godišnjak nije ni tečan u engleskom jeziku – i ranije je naveo jezičnu barijeru kao mogući problem, ako bi preuzeo posao u Premier ligi.

“Nikad ne reci nikad,” rekao je Zidane za L’Equipe 2022. godine. “Pogotovo kad si trener danas. Ako se vratim u klub, to je da pobijedim. To govorim s puno skromnosti. Zato ne mogu ići bilo gdje. I zbog drugih razloga. Određeni uvjeti čine stvari težima. Kad mi netko kaže, ‘Želiš li ići u Manchester?’ Razumijem engleski, ali ga ne ovladam potpuno.”