Željini Manijaci već najavili posljednje gostovanje u sezoni: Za pamćenje…

Fudbaleri Željezničara danas su u okviru 31. kola WWin lige Bosne i Hercegovine remizirali s ekipom Igmana u Konjicu rezultatom 0:0.

Nije današnji susret u Konjicu ponudio mnogo uzbuđenja na terenu, ali je bilo itekako uzbudljivo na tribinama. Prema tvrdnjama iz domaćeg kluba sve ulaznice su bile rasprodate i na stadionu je vladala odlična atmosfera.

Željezničar je imao ogromnu podršku svojih navijača koji su činili “većinu” prisutnih. Navijalo se sa obje tribine kroz cijelu utakmicu a prije početka je vladala odlična atmosfera i na ulicama Konjica. Manijaci su se u velikom broju okupili na kultnoj Staroj ćupriji odakle su u korteu došli na “Gradski stadion”.

Osim velike podrške na ovoj, Manijaci su iskoristili priliku i da najave narednu utakmicu. Željezničar će u okviru 32. kola gostovati u Ugljeviku kod Zvijezde 09 a velike su šanse da sve utakmice tog kola, pa i ona u Semberiji, budu odigrane u ponedjeljak, 20. maja.

Manijaci su parolama na obje tribine pozvali sve navijače Željezničara da na posljednjem gostovanju ove sezone naprave sliku za pamćenje.

FOTO: The Maniacs/Telegram

Zvijezda 09 je već izgubila bitku za opstanak, Željezničar ga je osigurao pa ova utakmica neće biti od velikog rezultatskog značaja. Ali ipak nema sumnje da će navijači Željezničara još jednom budu ogromna podrška “Plavima”.