Željini Manijaci se oglasili važnom porukom uoči predstojeće utakmice u Gabeli

Fudbaleri Željezničara su sinoć na “Grbavici” savladali ekipu Širokog Brijega rezultatom 1:0 i time napravili značajan korak naprijed u borbi za opstanak.

Već narednog vikenda, u okviru 29. kola, očekuje ih novi težak ispit. “Plavi” će gostovati GOŠK-u u Gabeli, a s obzirom da se i GOŠK bori za opstanak, ishod ove utakmice bi mogao u mnogome uticati na ishod te borbe.

Navijači Željezničara su i sinoć pokazali da su uz svoj klub bez obzira na sve. Prema podacima Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine sinoć je na “Grbavici” bilo prisutno 7.000 gledalaca i oni su nosili svoju ekipu do važne pobjede.

Najvatreniji navijači Željezničara, Manijaci, danas su objavama na društvenim mrežama najavili kako je ogromna podrška svih navijača Željezničara imperativ i u Gabeli predstojećeg vikenda, te su pozvali sve da na vrijeme osiguraju mjesto za ovo gostovanje.

“Svaka utakmica do kraja u rangu je finala, a naredno finale igramo u subotu u Gabeli. Ne treba trošiti riječi koliko nam je svaka utakmica bitna i koliko nam je od značaja svaki bod za opstanak u ligi. Sinoć protiv Širokog navijači su bili faktor koji je prelomio utakmicu. To je ono što nam treba i u Gabeli.

Ovo nije poziv samo ljudima koji stoje u kopu. Ovo je poziv svim Željinim navijačima, sa svih tribina, svih krajeva i svih kontinenata. Dođite, stanite s nama u gostujući sektor za bolje sutra!

Za ovo gostovanje organizovani su autobusi. Cijena prijevoza iznosit će 25 KM. Uplate će se primati u TM Shopu u četvrtak i petak u periodu od 16 do 20 sati.

Cijena ulaznice za utakmicu iznosit će 10 KM.

MASOVNO U GABELU!”, stoji u objavi Manijaka.

Podsjetimo, utakmica između GOŠK-a i Željezničara igra se u subotu, 27. aprila, od 16:00 na Stadionu “Perica Pero Pavlović” u Gabeli.