Walmart premašio očekivane prihode zahvaljujući e-trgovini

Američka maloprodajna korporacija Walmart objavila je da je premašila kvartalnu zaradu i očekivanja o prihodima, prije svega zahvaljujući značajnim dobicima putem e-trgovine.

Veliki lanac hipermarketa, robnih kuća i prodavnica saopštio je da se sada nada da će nadmašiti i svoje prethodne prognoze za cijelu godinu, prenio je CNBC.

Walmart je očekivao rast neto prodaje od tri do četiri posto, a akcije kompanije porasle su za oko šest posto u ranom trgovanju i dostigle najviši nivo svih vremena.

Medij navodi da je neto prihod kompanije skočio na 5,10 milijardi dolara (63 centa po akciji), u tromjesečnom periodu koji je završen 30. aprila, što je znatno više nego u poređenju sa 1,67 milijardi dolara (21 cent po akciji) u periodu od prije godinu dana.

Glavni finansijski direktor Walmarta John David Rainey rekao je da je jedan od faktora koji pospješuju posao sa prehrambenim proizvodima sve veći jaz između cijene kuvanja kod kuće i kupovine hrane u lancima brze hrane ili restoranima.

Dodao je i da je u Volmartu trgovina putem isporuka prvi put po obimu nadmašila kupovinu u prodavnici.

“Imamo kupce, koji nam dolaze češće nego ranije, kao i one nove, koji kupuju kod nas bilo da je u pitanju virtuelna prodavnica na mreži ili jedna od naših fizičkih prodavnica”, rekao je Rainey, prenijela je agencija Tanjug.