(VIDEO) Višća dvostruki asistent, Bajić postigao novi gol

Danas je bio uzbudljiv dan za fudbal. Mnoge važne utakmice su odigrane, a naši bosanskohercegovački fudbaleri su se istakli kao strijelci i asistenti.

Trabzonspor je u okviru 34. kola Superlige nakon preokreta slavio veliku pobjedu protiv Gaziantepa rezultatom 4:2. Edin Višća je bio jedan od ključnih igrača ovog preokreta. Najprije je u 50. minuti utakmice asistirao Onuachuu za 1:1. Šesnaest minuta kasnije ponovo je proradila veza Višća-Onuachu za potpuni preokret na 3:2. Sjajni Edin Višća je ocijenjen sa 8.5, kao drugi najbolji igrač utakmice prema SofaScore ocjenama.

U istom terminu igrali su Rizespor i Ankaragücü, a utakmica je završena rezultatom 2:2. Rizespor je vodio 2:0, a Riad Bajić, povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine, ušao je u 46. minuti utakmice i upisao se u listu strijelaca u 56. minuti nakon asistencije Bekiroglua. Riad Bajić je ocijenjen sa 7.4.

Austrijska Bundesliga donijela je utakmicu između Salzburga i Sturma Graza, koja je završena rezultatom 2:2. Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Jusuf Gazibegović, asistirao je u 34. minuti Prassu, koji je postigao gol. Nažalost, Gazibegović je napustio teren u 80. minuti zbog povrede, ali se nadamo da nije ništa ozbiljno i da će uskoro biti spreman za nove dobre partije za svoj klub i reprezentaciju.