(VIDEO) Rožman pred derbi sa Zrinjskim: Vjerujem u svoju ekipu

Trener FK Sarajevo, Simon Rožman, najavio je gostovanje svog tima kod Zrinjskog u susretu 28. kola WWin lige Bosne i Hercegovine.

Rožman je svjestan da ih čeka težak meč protiv Zrinjskog, ali ističe da njegova ekipa jedva čeka odigrati ovaj derbi. Sarajevo se trenutno bori za poziciju koja garantuje izlazak u Evropu naredne sezone, dok Zrinjski još uvijek ne odustaje od borbe za titulu prvaka.

Ako gledamo samo statistički, ekipa Zrinjskog je najbolji domaćin lige. Znamo historijski koliko je teško tamo igrati. Mi imamo neki svoj put, neku svoju želju, neku svoju energiju. Mislim da ove teške utakmice igrači najviše vole, jer tu ima najviše sadržaja, najviše logike i u biti sretni smo da možemo u međusobnom duelu vidjeti gdje smo i šta smo. Mislim da smo sve ove derbije sada odigrali na dobrom nivou i takva su mi očekivanja i za dalje. Jako respektujemo Zrinjski, znamo šta njihova ekipa radi, ali uvijek gledamo sebe, šta još moramo ispraviti da bismo na kraju bili nagrađeni još boljim rezultatom. U pozitivnoj smo seriji, atmosfera je dobra, igrači najviše vole igrati ovakve utakmice i sada imamo sve na sebi da dođemo do toga. Kao uvijek, igrat će oni igrači za koje mi mislimo da su najspremniji i da mogu najbolje odgovoriti zadacima. Sigurno će i ostali sa klupe biti jako bitni, ovisi od toga kako će utakmica ići. Imamo plan A i rezervni plan ako stvari ne budu išle onako kako treba. Sigurno ćemo neke sitnice još dotjerati da budemo još bolje spremni nego na posljednjoj utakmici. Bitno mi je da idemo hrabro, živo i energično. Imamo puni respekt prema njima, ali s druge strane, imamo neku svoju računicu. Vjerujem u svoju ekipu i vjerujem da možemo pružiti dobru partiju”. – za klupski YouTube kanala rekao je Rožman.