(VIDEO) Botev na bh. pogon osvojio Kup Bugarske: Hankić briljirao među stativama

Hidajet Hankić povremeni reprezentivac Bosne i Hercegovine i Dušan Kerkez bivši reprezentativac naše reprezentacije, osvojili kup Bugarske protiv Ludogoretsa, rezultatom 2:3.

U sjajnom finalnom meču između Ludogoretsa i Botev Plovdiva moglo se vidjeti 5 golova, odlična utakmica, u kojoj su sa klupe Dušan Kerkez i među stativama Hidajet Hankić savladali Ludogorets koji je dominantan u Bugarskoj u posljednjiih deset godina.

Veliki uspjeh za tim iz Plovdiva koji je osvojio kup Bugarske, a upravo za ovaj uspjeh dosta je zadužen ljubimac Plovdiva, Hidajet Hankić koji prvo fantastično branio u dvije polufinalne utakmice protiv CSKA Sofije gdje nije primio gol i svojim intervencijama odveo Botev u finale.

U finalu se ponovo isticao svojim odbranama, a najbolji pokazatelj koliko bh. golmana cijene u Bugarskoj jeste i čestitka predsjednika kluba Antona Zingarevičeva na kraju utakmice.

Također, izuzetno je zadovoljan partijama Hankića i bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Dušan Kerkez koji je također na kraju utakmice uputio posebnu čestitiku Hankić riječima “Bosanac, hvala ti”.

Hankić je u ovoj sezoni oborio u klubski rekord kada je uspio da čuva svoju mrežu netaknutom čak 12 sati. Sjajna sezona za bh. golmana koji će sigurno biti jako interesantan golman mnogim timovima na ljetnom transfer tržištu.