(VIDEO) BHRT i BH Telecom nastavljaju saradnju: Evropsko prvenstvo ovoga ljeta će biti dostupno svima

Radiotelevizija Bosne i Hercegovine i BH Telecom predstavili su danas još jedan zajednički projekat, realizaciju najiščekivanijeg sportskog događaja ove godine – UEFA Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Ljeto će biti u znaku fudbala, a EURO počinje  14. juna i traje do 14. jula. EURO će otvoriti Njemačka i Škotska u Munchenu, dok će finale biti održano na Olimpijskom stadionu u Berlinu. 

BHRT i BH Telecom još jednom su partneri u značajnom projektu i nastavljaju uspješnu saradnju. Nakon FIFA Svjetskog prvenstva i praćenja reprezentacije Bosne i Hercegovine u UEFA Ligi nacija i kvalifikacijama, najavljen je novi sportski spektakl u programima BHT1 i MY TV. 

Projekat EURO 2024 će biti realizovan na sličan način kao i FIFA Svjetsko prvenstvo u Kataru. Osim prijenosa utakmica, u specijalnim emisijama, koje će počinjati u popodnevnim satima, a završavati oko ponoći, uz posebne rubrike, najave, analize i preglede, pokušat će se približiti svi elemente ovog takmičenja ljubiteljima fudbala. Svoj doprinos će dati i BH Radio 1, kao i portal bhrt.ba, navodi se u saopćenju.

EURO se vraća u, između ostalog, “zemlju fudbala”, kojoj će ovo biti četvrti veliki turnir kao domaćinu u ovom sportu, a drugi put kao organizatoru prvenstva Starog kontinenta. Na deset vrhunskih stadiona, 24 najbolje reprezentacije koje su izborile plasman na završni turnir plijenit će našu pažnju, saopćeno je iz BHRT-a. 

(FENA)