Velež najavio novi projekat na stadionu Rođeni

Fudbalski klub Velež danas je objavio informacije o novom infrastrukturnom projektu koji će modernizovati stadion Rođeni u Mostaru.

Na njihovom zvaničnom sajtu objavljeno je saopštenje koje prenosimo u cijelosti.

“U nizu važnih infrastrukturnih projekata sa čijom je realizacijom naš Klub započeo u proteklom periodu, od kojih se neki već u najskorijem roku uspješno privode svome kraju, Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da uskoro kreće sa još jednim projektom od posebnog značaja za naše navijače, te svakako i naš Klub u cjelini.

Svjesni ere modernih tehnologija i važnosti brzine protoka informacija, Fudbalski klub Velež Mostar uskoro započinje sa realizacijom projekta pokrivanja našeg Stadiona Rođeni Wi-Fi signalom. Pomenuti projekat podrazumijeva montažu nekoliko bežičnih uređaja posljednje generacije namijenjenih za stadione, koncertne događaje i dvorane. Radi se o uređajima visokih performansi u kombinaciji sa zavidnim stepenom sigurnosti, pri čemu je svaki uređaj pojedinačno u stanju “hostirati” oko 1.500 korisnika/posjetilaca.

Pored ostalih sadržaja koje stadion Rođeni već sada posjeduje, težnja Fudbalskog kluba Velež je da ide u korak sa savremenim tehnologijama, te da i na ovaj način obezbijedi svim posjetiocima još veći komfor prilikom posjete našem stadionu kroz kvalitetan, stabilan i brz pristup internetu, pregled video sadržaja i statistike u realnom vremenu, te dijeljenje nekih od najznačajnijih momenata putem društvenih mreža.

Ovo poboljšanje infrastrukture neće biti samo ulaganje u udobnost naših navijača, već i u unapređenje našeg stadionskog iskustva u cjelini. Omogućavajući pristup internetu tokom utakmica, Fudbalski klub Velež stvoriti će priliku za dijeljenje emocija i trenutaka s porodicom i prijateljima širom svijeta, dok istovremeno sudjelujete u fantastičnoj atmosferi našeg stadiona.

Realizacijom ovog projekta, osim naših navijača i posjetilaca stadiona, svi naši gosti, delegacije, sportski radnici, novinari, te svi koji izvještavaju sa našeg stadiona Rođeni će u konačnici imati ultra brz i jednostavan pristup svim Internet servisima. Sve pomenuto je samo jedan u nizu aktualnih projekata koji imaju za cilj unapređenje servisa, te automatizaciju i digitalizaciju našeg stadiona kako bi naši navijači, gledaoci i posjetioci što bolje doživjeli nezaboravnu jedinstvenu atmosferu i iskustvo sa našim Rođenim.”, navodi se u saopštenju.