Uspostavljena željeznička linija između Kine i Srbije

Millšped Grupa, vodeća regionalna kompanija u oblasti transporta i logistike, objavila je da je potpisala ugovor o saradnji s kineskom kompanijom Shijiazhuang International Land Port, kada je u prisustvu visokih dužnosnika kineske pokrajine Hebei obilježen dolazak prvog teretnog voza direktno iz Kine u Srbiju.

Ovom saradnjom uspostavljena je direktna linija željezničkog prometa između Hebeija i Srbije, umjesto dosadašnje rute kroz Evropu.

– Intermodalni transport i željeznica igraju ključnu ulogu u našoj strategiji, ne samo zbog svoje ekonomske učinkovitosti, već i zbog smanjenja utjecaja na okoliš. Ovim inovativnim pristupom nastavljamo postavljati standarde u logističkoj industriji, omogućujući brže, više pouzdan i ekološki prihvatljiv transport robe između Kine i Srbije – rekao je generalni direktor Milšped grupe Nebojša Krivokuća.

U okviru svoje firme članice M BOX terminala, Milšped grupa je prošle godine pokrenula novu intermodalnu vezu u Srbiji, Niš – Wells – Niš, koja klijentima omogućava transport i pristup robi na tržišta zapadne i srednje Evrope, prenio je SEEbiz.