Uskoro “Sedmica društvene odgovornosti općine Travnik 2024”

Uskoro “Sedmica društvene odgovornosti općine Travnik 2024”

U periodu od 22. do 29.  aprila, ove godine realizirat će se ekološka akcija pod nazivom “Sedmica društvene odgovornosti općine Travnik 2024” koja će se odvijati prema operativnom planu.

Pozivamo udruženja građana, poduzeća, ustanove i sve građane da se kroz Mjesne zajednice uključe u ekološku akciju i da zajedno doprinesemo u uređenju i čistoći naše općine.

Potrebno je da u pismenoj formi iskažete interesovanje za učešće u ekološkoj akciji i da na obrascima koje će vam dostaviti glavni koordinator, navedete podatke učešća vaših uposlenika, članova,učenika i građana, uz napomenu da je učešće svih Mjesnih zajednica obaveza prema građanima. 

Prilikom izrade vaših planova i akcija, možete iskazati i potrebe za materijalno-tehničkim sredstvima, mehanizacijom i drugim sredstvima neophodnim za izvršenje plana i akcija, vodeći računa o ekonomičnosti i efikasnosti prijedloga. Također  dobrovoljnost podrazumijeva i angažovanje vlastitih snaga i sredstava bez naknade, a Općina Travnik će u granicama svojih mogućnosti podržati opravdane prijedloge koje samostalno niste u mogućnosti riješiti. 

Planirano je da glavni nosilac akcije bude načelnik Općine, a da nositelji mjesnih akcija budu predsjednici savjeta Mjesnih zajednica, a u toku realizacije plana i pojedinačnih akcija, rukovođenje i koordinacija akcijama će se odvijati posredstvom predsjednika MZ i glavnog koordinatora ekoloških akcija.

Tražene informacije i planove potrebno je dostaviti do 15.4. ove godine, glavnom koordinatoru putem  e-mail adrese: [email protected]. Kontakt telefon: 0603114852.