U petak počinje “Sedmica društvene odgovornosti općine Travnik 2024”

U petak počinje “Sedmica društvene odgovornosti općine Travnik 2024”

U periodu od 10. do 20. maja, ove godine realizirat će se ekološka akcija “Sedmica društvene odgovornosti općine Travnik 2024” koja će se odvijati prema operativnom planu.

Pozivamo udruženja građana, poduzeća, ustanove i sve građane da se kroz Mjesne zajednice uključe u ekološku akciju i da zajedno doprinesemo u uređenju i čistoći naše općine.
Svaki doprinos je važan jer udruženi možemo napraviti velike promjene za našu okolinu.
Pokažimo zajedničku odgovornost prema našem gradu i prirodi. Pridružite nam se u ovoj važnoj inicijativi kako bismo zajedno stvorili čišći i ljepši Travnik. Vaš doprinos je ključan!

Potrebno je da u pismenoj formi iskažete interesovanje za učešće u ekološkoj akciji i da na obrascima koje će vam dostaviti glavni koordinator, navedete podatke učešća vaših uposlenika, članova,učenika i građana, uz napomenu da je učešće svih Mjesnih zajednica obaveza prema građanima.

Prilikom izrade planova i akcija, možete iskazati i potrebe za materijalno-tehničkim sredstvima, mehanizacijom i drugim sredstvima neophodnim za izvršenje plana i akcija, vodeći računa o ekonomičnosti i efikasnosti prijedloga. Također dobrovoljnost podrazumijeva i angažovanje vlastitih snaga i sredstava bez naknade, a Općina Travnik će u granicama svojih mogućnosti podržati opravdane prijedloge koje samostalno niste u mogućnosti riješiti.

Tražene informacije i planove potrebno je dostaviti glavnom koordinatoru ekološke akcije putem e-mail adrese: [email protected]. Kontakt telefon: 0603114852.