Tuzlanska firma zvanično se proširila i na Krajinu

U bihaćkom naselju Ripač tuzlanska kompanija “Babilon” svečano je otvorila svoj šesti Drvni centar u Bosni i Hercegovini u kojem će građani moći nabaviti sav neophodni repromaterijal za izradu pločastoga namještaja.

Posao u ovom centru dobilo je šest radnika.

Prije 28 godina kao porodična firma počela je nizati prve poslovne uspjehe i danas izrasla u kompaniju koja zapošljava više od 200 radnika u maloprodajnim objektima u Tuzli, Srebreniku, Gračanici, Bijeljini i sada u Bihaću.

Konstantnim razvojem, danas zauzimaju jaku tržišnu poziciju i ostvaruju veliko tržišno učešće u distribuciji repromaterijala za drvnu industriju, posebno na teritoriji sjeveroistočne BiH.

Simboličnim presijecanjem vrpce šesti Drvni centar „Babilon“ u Ripču svečano su otvorili Admir Jašarević, direktor Sektora repromaterijala i Martina Miljanović, portparol ove kompanije nakon čega su se okupljeni obilaskom objekta uvjerili u bogat asortiman repromaterijala za proizvodnju pločastoga namještaja dobavljača „Kronošpan“, „Kaindl“, „AGT“ Turska, „FGV“ iz Italije„, „Pyramis“, „Kumplast“ i brojnih drugih.

Prvi koraci u uvozu i distribuciji pločastih repromaterijala načinjeni su 1997. godine kada je i nastao prvi sektor B-repromaterijali, prenio je Tuzlanski.ba.