Tuchel: Mislim da je ono što se dogodilo protivno svakom pravilu modernog fudbala

Thomas Tuchel nije šutio o suđenju nakon što je sinoć odigrana utakmica između Real Madrida i Bayerna (2:1) i pokazao je svoje nezadovoljstvo postupkom sudije, posebno u najkontroverznijoj situaciji utakmice. Trener nije razumio odluku i nije oklijevao oštro je kritikovao.

“Mislim da je ono što se dogodilo protivno svakom pravilu modernog fudbala. Pomoćni sudija je prvi pogriješio i odmah podigao zastavicu. I nije mogao biti siguran. Imati hrabrosti podići zastavicu velika je greška. Sudija, kada je vidio da smo preuzeli loptu i odlučio svirati kad smo pokušali šutirati nakon pet sekundi. Izgubili smo, ali ovo se ne bi dogodilo da je situacija obrnuta.”

“Počeli smo s četiri napadača i morali smo reagirati na ozljede jer su svi imali problema. Morali smo uvijek reagirati zamjenama i nismo mogli aktivirati druge opcije. Previse je toga i cijelu sezonu prolazimo kroz to.”

Neuerova greška:

“Ne zaslužuje taj promašaj jer je imao utakmicu svjetske klase. Nešto mora biti u pitanju, ali nećemo znati sljedećih 50 godina… Svi ga sada kritiziraju, a on je najnesretnija osoba.