Tragedija na utrci: Sedam poginulih i 21 ozlijeđen u sudaru na auto-moto utrci

Najmanje sedam osoba je poginulo, a 21 je ozlijeđena kada se automobil zabio u gledatelje tokom auto-moto utrke koju je u nedjelju organizirala vojska Šri Lanke istočno od Colomba, priopćila je policija. Vozilo je udarilo u gomilu na nezaštićenom dijelu zemljane staze koju održava vojska na Fox Hillu, koji se nalazi oko 180 km od glavnog grada Šri Lanke.

Video koji se naširoko dijeli na društvenim mrežama prikazuje nadzornike staze kako mašu žutim zastavama kako bi upozorili vozače da uspore nakon što se automobil prevrnuo na stazi. Tada vidimo nekoliko automobila kako prolaze velikom brzinom u oblacima narančaste prašine, sve dok se crveni automobil ne zabije u gomilu i čujemo kako ljudi vrište.

“Ukupno 27 osoba prebačeno je u bolnicu, od kojih je sedam umrlo od zadobivenih ozljeda”, rekao je Nihal Thalduwa, glasnogovornik policije, dodajući da je među mrtvima i osmogodišnja djevojčica.

Neposredno prije nesreće, zapovjednik vojske Vikum Liyanage objavio je da su vrata staze otvorena besplatno za gledatelje kako bi se promovirao moto sport, a događaj se održava prvi put u pet godina zbog pandemije Covida i ekonomske krize na otoku.

Mediji navode da je oko 100.000 gledatelja bilo prisutno na stazi Fox Hill.