Sloga Meridian slavila protiv Zvijezde 09: Utakmicu obilježili crveni kartoni

U okviru 29. kola WWin lige Bosne i Hercegovine sastali su se Sloga Meridian i Zvijezda 09, a krajnji rezultat utakmice je 2:0 u korist Sloge Meridian.

U prvih 5. minuta nije bilo previše uzbuđenja ili nekih šansi koje bi ugrozile gol obje ekipe, ali zato u 6. minuti ove utakmice je bila sjajna prilika za domaću ekipu, u ovoj prilici se našao Nikolić koji je negdje sa 7 metara šutirao, te tako pokušao da ugrozi gol domaće ekipe.

Prilika iz 11. minute kada je Kraklajić je šutirao sa 12 metara iskosa, lagan plijen za golmana domaće ekipe.

Jako slabo iprilika, pokupaja bilo kakve igre u prvom dijelu nadamo se dosta boljoj igri u nastavku, jer prvo poluvrijeme nije donijelo skoro pa ništa.

Na startu drugog poluvremena pokušala je domaća ekipa preko Damjanovića, međutim udarac fudbalera Sloge Meridian nije predstavljao veliki problem za čuvara mreže ekipe Zvijezda 09.

U 58. minuti prvi crveni karton na utakmici za Maksimovića iz redova gostujuće ekipe, 10, minuta nakon toga Predragović Slogu dovodi u vodstvo, a nakon taoga u 77. minuti novi crveni karton za Zvijezdu 09 ovog puta je isključen Vukoja.

Mulalić je zaprijetio krajem regularnog dijela utakmice, nakon što je samo ušao u igru fudbaler koji je posuđen iz FK Sarajevo se našao u prilici, ali zavšnica šuta mu nije bila dobra.

Krajnji rezultat utakmice postavlja Momčilo Mrkajić koji u sudačkoj nadoknadi riješava pitanje pobjednika.

Standings provided by Sofascore