Simone Inzaghi poslije osvojene titule: Osjećaj je Nevjerovatan, momci su izuzetni

Trijumfom nad gradskim rivalom Milanom sa 1:2, fudbaleri Intera sinoć su osvojili 20. titulu u italijanskoj Seriji A i prišili drugu zvjezdicu iznad grba svog kluba.

Inter je krunisao dominantnu sezonu u Italiji i na pet kola pre kraja ima 17 bodova više od Milana.

Nerazzurri su tokom cijele sezone bili ubjedljivi, na 33 utakmice doživjeli su samo jedan poraz, i to kod kuće od davljenika Sassuola, a interesantan je podatak da su nakon 78. minuta primili samo tri gola u Seriji A.

Trener Simone Inzaghi je u svojoj trećoj sezoni na klupi Intera konačno stigao do Scudetta. On je jedva zadržao posao na kraju prve sezone, kada je u samom finišu prvenstva 2021/2022 predao titulu Milanu, međutim, prošle sezone je odveo Inter do finala Lige šampiona, a sada je postao prvak države i gledaćemo ga na ovoj poziciji još dugo, jer je od Intera napravio ozbiljnu mašineriju.

“Nevjerovatan je osećaj ovo što smo uradili, postigli smo nešto izuzetno. Mnogo je protagonista u ovom uspjehu. Prije svega igrači, takođe direktori, a onda i Steven Zhang, zbog svega što nam je omogućio tokom ovog puta. Moje misli idu i ka mojoj porodici, supruzi i deci, roditeljima. Moja mana je ta što nekada posao ne mogu da ostavim i nosim ga kući sa sobom, ali porodica mi je osnov svega”, izjavio je Inzaghi.