Savez potvrdio: Finalni mečevi završnice Kupa BiH u direktnom TV prenosu

Banja Luka, tačnije Rukometni klub Borac i ženski rukometni klub Borac će 25. i 26. maja biti domaćini završnice Kupa Bosne i Hercegovine za rukometaše i rukometašice.

Ovaj događaj je sam po sebi spektakl, jer će se po prvi put u istom vikendu i u istom gradu i dvorani za trofeje pobjednika Kupa BiH boriti i rukometašice i rukometaši.

U borbi za trofej kod rukometaša su Borac, Gračanica, Konjuh i Leotar, dok će se kod rukometašica za naslov boriti Borac, Grude, Hadžići i Krivaja.

Sve utakmice završnice Kupa BiH igrat će se u dvorani Borik – polufinala su zakazana za subotu 25. maja, a finalni mečevi za dan kasnije, 26. maja.

Domaćin završnice je oredio i cijene ulaznica, pa će tako jedinstvena ulaznica za sva četiri meča polufinala koštati 5 KM, a jedinstvena ulaznica za oba finačna meča će biti 7 KM.

Osim toga RK Borac i ŽRK Borac su pripremili još mnogo sadržaja u i oko dvorane Borik, tako da se očekuje pravi rukometni i sportski spektakl 25. i 26. maja.

Iz tabora organizatora su potvrdili da će finalne mečeve u obje konkurencije prenosti TV Arena Sport, što će značiti da će završnicu najmasovnijeg takmičenja u BiH moći gledati i ljubitelja rukometa na prostoru cijele bivše Jugoslavije.

Raspored završnica Kupa BiH za rukometašice i rukometaše, subota, 25. maj, polufinala:

HRK Grude – ŽRK Krivaja (13.30 sati)

RK Leotar – RK Konjuh (16)

ŽRK Borac – RK Hadžići (18)

RK Borac m:tel – RK Gračanica (20)

Nedjelja, 26. maj, finala:
Grude/Krivaja – Borac/Hadžići (18 sati)

Leotar/Konjuh – Borac m:tel/Gračanica (20.30)