Sarajevo i Željo ne mogu dotaći vrh: Ipak, jedan fudbalski klub iz glavnog grada BiH može osvojiti naslov prvaka

Ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu u gradu na Miljacki polako su se odvikli da FK Sarajevo i FK Željezničar budu prvaci naše zemlje.

Bordo tim je posljednji put dotakao vrh 2020. godine kada je prekinuto prvenstvo zbog korona virusa, a godinu prije su osvojili duplu krunu. S druge strane, tim sa Grbavice je posljednji put bio šampion naše zemlje davne 2013. godine.

U sezoni na izmaku tim sa Koševa će vjerovatno izboriti plasman u Evropu, dok su Plavi osigurali opstanak u elitnom rangu. No, daleko je to od očekivanja navijača dva najpopularnija i najtrofejnija bh. kluba.

No, da ne bude sve sivo pobrinuli su se futsaleri GFC Sarajevo koji su se plasirali u finale play-offa za prvaka naše zemlje.

Izabranici Nijaza Mulahmetovića su možda i neočekivano u polufinalu eliminisali aktuelnog prvaka Radnik iz Bijeljine i to rezultatom 2:0. Tako su za vikend slavili u Semberiji rezultatom 3:1, dok su u srijedu u Skenderiji slavili rezultatom 7:6.

Drugi polufinalni par čine Mostar SG i Hercegovina, a trenutno je 1:1 u pobjedama. Za vikend ,koji je pred nama, saznat ćemo i drugog putnika u finale.

Tako će GFC Sarajevo imati priliku da osvoji naslov prvaka BiH, a finalna serija se igra na tri dobivena meča.