Rožman: Uvijek kažem igračima nakon poraza da je najbolji lijek pobjeda

Simon Rožman, trener Sarajeva, uoči utakmice protiv Veleža kazao je da je poslije poraza najbolji lijek pobjeda.

“Slijedi nova utakmica, novi derbi. Uvijek kažem igračima nakon poraza da je najbolji lijek pobjeda. Analizirali smo stvari koje nismo radili dobro, pogotovo u fazi odbrane. Vjerujem da će se i nama negdje vratiti. Jer na našu šansu smo mi iz polušanse dobili gol. Suparnik nas brzo kazni, moramo veći fokus dati na odbranu”, rekao je Rožman.

Slovenac je govorio i o kadrovskim problemima pred derbi protiv Rođenih, prenosi Faktor.

“Dobro se poznajemo, prepoznajemo šta i na koji način žele raditi. Bit će sigurno promjena, vjerovatno i formacijski. Duraković se povrijedio dan pred utakmicu sa Zrinjskim, na poluvremenu smo zamijenili Buljubašića zbog povrede. On je jako upitan. Anđušić je dobio jako bolan udarac na kraju utakmice. Vraća se Radović, kartoniran je Aničić”, referirao je Rožman.

– Imamo dva dana do utakmice, želimo biti na maksimalnom nivou. Vjerujem da ekipa može odgovoriti na intenzitet utakmice – dodao je trener Sarajeva i poručio je da njegov tim nije odustao od borbe za treće mjesto.

“Sitne detalje moramo ispraviti da bismo bili bolji, a da nas onda rezultat nagradi Motivacija mora biti na maksimalnom nivou. Do kraja želimo sve dobiti, a uvijek se nešto pita i suparnik. Moramo izvući maksimum do kraja sezone i to nam je kratkoročni cilj. Što se tiče trećeg mjesta, svaka sljedeća utakmica nas može približiti tome. Sad je ova prva u nizu. Nismo se predali u borbi za treće mjesto”, zaključio je Rožman.

Utakmica između Sarajeva i Veleža igra se u nedjelju od 20.45 sati.