“Romantada” – Noć u kojoj su Džeko i Roma srušili Barcelonu

Na današnji dan 2018. godine, fudbalski svijet svjedočio je nevjerovatnom događaju – Rominom herojskom povrataku protiv giganta Barcelone i plasmanu u polufinale Lige prvaka.

“Roma se digla iz pepela” – bili su brojni naslovi i komentari nakon što je Kostas Manolas postigao gol koji je poslao Stadio Olimpico u delirij.

Prije tog susreta, Barcelona je izgledala moćno nakon uvjerljive pobjede 4-1 u prvom susretu. Međutim, to se sve promijenilo te historijske noći u Rimu. Roma je odigrala kao nikad prije, predvođena inspirisanim Edinom Džekom, koji je nadmudrio odbranu Barce i postigao prvi gol. Uslijedio je penal Danielea De Rossija i konačno, gol Kostasa Manolasa za historiju.

Ipak, ono što je najupečatljivije bila je strast i vjera Rome da će preokrenuti rezultat. Nakon utakmice, Džeko je izjavio: “Niko nije vjerovao u nas prije utakmice – dali su nam svega pet posto šanse za pobjedu – ali protiv takve ekipe kao što je Barcelona, očekujete to nakon što ste izgubili prvu utakmicu 4-1.

Navijači Rome će sigurno pamtiti tu aprilsku, historijsku noć, a pristalice Barcelone će imati priliku večeras bodriti svoju ekipu u novom okršaju Lige prvaka jer će Barcelona u Parizu igrati duel četvrtfinala protiv PSG-a.