Reus: Niko neće pitati kako smo dobili utakmicu, niko nije očekivao

Nakon dugih 11 godina, Borusija Dortmund ponovno će zaigrati u finalu Lige prvaka, i to na slavnom stadionu Wembley. Za legende ovog kluba, Matsa Hummelsa i Marca Reusa, ovo je prilika da svoju voljenu ekipu dovedu do najvišeg vrha u europskom nogometu.

Njemački tim je ukupnim rezultatom 2:0 izbacio Paris Saint-Germain, a junak u Parizu bio je upravo Hummels, koji je postigao ključni pogodak u 50. minuti.

“Postigao sam premalo golova u Ligi prvaka, samo pet. Sada je bilo pravo vrijeme za još neki”, rekao je Hummels, izražavajući svoje zadovoljstvo doprinosom ekipi te dodao: “Još od drugog meča grupne faze smo vjerovali da možemo pobijediti u svakom. Ne vidim zašto ne bismo pobijedili i na Wembleyju.”

Borusija Dortmund je 2013. godine izgubila u finalu od Bayern Münchena rezultatom 2:1.

“Poslije više od 10 godina, ponovno sam u finalu s Borusijom. Ousmane Dembélé i Achraf Hakimi su diktirali visok tempo, patili smo”, rekao je Reus, osvrćući se na veliki broj propuštenih prilika “svetaca”.

“Niko neće pitati kako smo dobili utakmicu. Šutevi i stative neće biti važni sutra. Ono što je bitno je da je Borusija ponovno u finalu. Niko nije očekivao. Prosto je nevjerovatno.”

Drugo polufinale Lige prvaka igra se večeras u Madridu – Real Madrid i Bayern München, a prvi meč završen je rezultatom 2:2. Svi oči su uprte u taj susret dok se navijači diljem svijeta s nestrpljenjem pripremaju za spektakl na Wembleyju, gdje će Borusija Dortmund imati priliku ostvariti svoj san o osvajanju Lige prvaka.